HARD WATER ANTWERPEN | WATERHARDHEID

Waterhardheid

Wat veroorzaakt waterhardheid?

Worden je kleren geel wanneer je ze uit de wasmachine haalt? Hebben zeepresten een permanente verblijfplaats gevonden in je wastafel en badkuip? Ben je geprikkeld door de verstopte leidingen? Dit zijn geen tekenen van een slecht huishouden, ze duiden aan dat jouw huis een onwelkome gast heeft en dat is hard water.

Ontvang Prijzen van Waterontharders in Antwerpen >


Waterhardheid Antwerpen

Water bevat enkele essentiële mineralen maar wanneer de verhouding van deze mineralen in het water toeneemt, is het niet langer in staat om effectief te werken. Een toestand die bekend is als waterhardheid of hard water. Water dat als regen neerdaalt is oorspronkelijk zacht water maar wanneer het de reis ondergaat door meren en rivieren weet het onderweg vele oplosbare mineralen te verzamelen. Een overmaat van calcium- en magnesium-ionen in water verstoort het mengsel en veroorzaakt tal van huishoudelijke problemen. Waterhardheid is er in twee vormen: tijdelijk en permanent.

Tip: vergelijk prijzen van de beste waterontkalkers in uw buurt.

Tijdelijke waterhardheid

We krijgen tijdelijk hard water wanneer het niveau van calcium- en magnesium-ionen een behoorlijke stijging doormaakt. Dit probleem kan worden verholpen met de hulp van koken of het toevoegen van kalk in het water dat bedoelt is voor consumptie. Wanneer de temperatuur van het water stijgt, bevordert het bicarbonaat de productie van carbonaat en het gevormde calciumcarbonaat laat zacht water achter.

Permanente waterhardheid

Water wordt permanent hard wanneer het proces van koken en het toevoegen van kalk falen in het verwijderen van de hoge concentratie mineralen. De verhoogde concentratie calcium, magnesiumsulfaat en chloriden in het water veroorzaken waterhardheid en door het verhogen van de watertemperatuur worden de ionen alleen maar beter oplosbaar in de natuur. De oplossing voor zo’n probleem is het gebruik van een goede waterontharder of een ionenwisselaarkolom.

Dingen waar je zorgen over zou moeten maken

Hard water belemmert de prestatie van taken die water nodig hebben behoorlijk. Waterhardheid zorgt ervoor dat normaal water verandert in een duistere klaar in tegenstelling tot het heldere plezierig smakende water dat je eerst had. Dit leidt tot een aantal gezondheidsrisico’s.

Zolang het harde water in je huis blijft, hebben de waterleidingen een groot risico op verstopping en uiteindelijk blokkeren.

Het harde water zorgt voor aanslag in de waterleidingen, wat ervoor zorgt dat de waterstroom door deze leidingen verminderd wordt. Armaturen en kranen verliezen hun verfijnde chromen afwerking door de afzetting van mineralen hierop.

Waterhardheid is slecht voor de huid. Het veroorzaakt een allergische reactie op de huid die ervoor zorgt dat het droog en jeukerig aanvoelt, en geen enkele hoeveelheid hydraterende crèmes zullen hiertegen helpen.

De zeep schuimt niet meer als weleer. Integendeel, de mineralen in het water combineren met de zeep en vormen zo een plakkerige wrongel, welke een laag vorm die lastiger is om af te spoelen.

Een vlies van zeepwrongel vormt zich in de wasbakken en de vloer van de badkuip en laten die er ongewenst uitzien.

Hoe harder het water is, hoe meer schade het toebrengt aan toepassingen zoals de boiler, terwijl het hun prestaties vermindert.

Je kleren zijn niet veilig. Het was van kleren wordt een hectisch karwei wanneer het water zwaar is van de mineralen. Het wordt moeilijk om het wasmiddel uit te spoelen en het constante wassen zorgt ervoor dat ze hun kleur verliezen.